يكي از شكايت هاي نسبتا شايع، مخصوصا در سنين جواني، به ويژه در بين آقايان، ترشحات خط بين دو باسن و كثيف شدن لباس زير است كه دليل آن، كيست مويي يا همان سينوس پايلونيدال است كه علت دقيقي براي آن شناخته نشده اما عواملي از قبيل رويش غير طبيعي موها از دلايل اصلي آن است.
يكي از شكايت هاي نسبتا شايع، مخصوصا در سنين جواني، به ويژه در بين آقايان، ترشحات خط بين دو باسن و كثيف شدن لباس زير است كه دليل آن، كيست مويي يا همان سينوس پايلونيدال است كه علت دقيقي براي آن شناخته نشده اما عواملي از قبيل رويش غير طبيعي موها از دلايل اصلي آن است.
ايجاد فشار در ناحيه ي پوست ممكن است از علل ديگر آن باشد. اين بيماري بيشتر در افراد پُر مو ديده مي شود؛ مخصوصا در كساني كه شغل هاي نشسته دارند؛ به همين علت، به آن بيماري رانندگان هم گفته مي شود.زياد نشستن هاي طولاني، چاقي، صدمات پوستي و التهاب در پوست و سابقه ي فاميلي از جمله عوامل مستعد كننده ي ابتلا به اين بيماري است.
علايم كيست مويي شامل درد، تورم، آبسه و عفونت است. كيست هاي مويي ممكن است به سرعت و ظرف چند روز اتفاق بيفتند و سبب بروز مشكلات طولاني مدت شوند.در صورتي كه افراد هيچ دردي نداشتند، توصيه مي شود كه منطقه مبتلا شده به آرامي از مو تراشيده شود و اين سطح كاملا تميز شده و بعد از شستشو، خشك شود اما در صورت بروز علامت شديد و عفونت حاد لازم به جراحي اورژانس و خارج كردن عفونت از آبسه است.اين كار در بيمارستان انجام مي شود و لازم است روزانه پانسمان آن تعويض شود اما گاهي اين كيست ها بعد از جراحي مجددا باز مي گردند و به قولي مزمن مي شوند. بسته به وضعيت كيست هاي مويي ممكن است چند عمل لازم باشد يا درمان به مدت چند هفته يا حتي چند ماه ضروري باشد.
بيشتر بيماران هنگامي مراجعه مي كنند كه مو وارد بدن شده و يك عفونت موضعي ايجاد كرده و به فوليكوليت تبديل شده و بعد از آن به مرور زمان به صورت يك آبسه درآمده كه موجب درد و ايجاد توده مي گردد. در اين حالت، بيمار موقع نشستن درد دارد كه اين مرحله ي حاد بيماري است و لازم است با بي حسي موضعي و شكاف روي آن، ترشحات و چرك خارج شود و بيمار با دستور شستشوي روزانه مرخص شود.در مرحله بعدي كه بعد از چند هفته است، بيمار بايد جهت جراحي اصلي مراجعه كند. در عدهاي از بيماران هم به علت تخليه ي خود به خود آبسه، محل تخليه به صورت يك فيستول باقي مانده و مجرا كاملا تكامل يافته و بيمار دايما دچار ترشح خواهد شد و هيچ وقت اين سوراخ بسته نخواهد شد.در زمان معاينه ي پشت بيمار، بالاي خط مركزي بالاي شكاف باسن اغلب يك يا چند منفذ ديده مي شود كه ممكن است ترشح واضح داشته باشد. در اين مرحله بيمار درد ندارد و فقط از ترشحات ناحيه شكايت مي كند. اين ترشحات اغلب قهوه اي مايل به قرمز رنگ و گاهي بد بو هستند.در مرحله اول كه بيمار با درد مراجعه مي كند، به عنوان آبسه پايلونيدال و در مرحله بعد كه مجرا تشكيل شده و بيمار ترشح دارد، اين مشكل را به عنوان سينوس پايلونيدال معرفي مي كنند.سينوس پايلونيدال بايد جراحي شود و احتمال بدخيمي روي پوست در برخي مقالات گزارش شده است.روش هاي مختلفي براي جراحي آن وجود دارد و احتمال عود مجدد در اين جراحي متفاوت است و بستگي به تكنيك جراحي دارد.